Climate control problem on 406 HDI 99V

Discussion in 'Peugeot 406' started by Jerry Smith, Nov 12, 2003.

  1. Jerry Smith

    Jerry Smith Guest

    Good afternoon all.

    I have just bought a 1999 Vreg 406 2.0 HDI estate. Everything seems fine
    except the aircon pump mag clutch does not operate. The pump is a Delphi
    according to the belt sizes.

    Can anybody suggest a most likely reason that the pump is not working.

    My wife also has the same car and I recently had the aircon system vacced
    down and replenished with the correct amount of gas because the system did
    not seem to be performing very well compared to an earlier 406 of mine. The
    system needed about 200g of gas adding on top of the gas that was evacuated
    and cleaned of air impurities. After that the system performed better but
    the guy said that according to the guages the pump was not "sucking" as well
    as ot could and not "blowing" as well either.

    Do the guage readings signify a faulty pump or could it be the dryer at
    fault causing a partial blockage in the system and preventing a proper flow
    of the gasses.

    I hope someone can help with these problems.

    Cheers.

    Jerry Smith.
     
    Jerry Smith, Nov 12, 2003
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.