306 XSI Immobiliser help needed please.....

Discussion in 'Peugeot 306' started by bobbler_dobbler, Mar 18, 2005.

  1. Garage had the battery off to fix the gearbox. They told me I had to
    re-set my immobiliser as they couldn't get the car started. While
    paying the bill, they amazingly got the car started by typing in the
    code. Took the car home, and now the car won't start, the immobiliser
    red light is continuously on, along with a continuous tone of the
    immobiliser. I've tried the procedures stated in the manual to no
    avail. The immobiliser won't let me key in any code, there is no
    response (beep) when I press any button on the keypad.

    Also, not sure if this has anything to do with it, but the oil pressure
    gauge was going haywire on the way home, moving from minimum to maximum
    pressure.

    If anyone can help, I'd be really really grateful :)

    scoff :)
    p.s. The remote on my key is knackered so any procedures I have to do
    without using my remote!
     
    bobbler_dobbler, Mar 18, 2005
    #1
    1. Advertisements

  2. bobbler_dobbler

    Mindwipe Guest

    sounds like they left the earth lead loose on the gearbox
    to reset the keypad
    pop it out of its surround,disconnect it for a minute or so reconnect and
    then it will let you type your number in again
     
    Mindwipe, Mar 18, 2005
    #2
    1. Advertisements

  3. bobbler_dobbler

    scoff Guest

    Many, many thanks for taking the time to reply - It was indeed the earth lead :)

    scoff :)
     
    scoff, Mar 19, 2005
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.